هر وقت فکر می کنید نیاز به کمک دارید ما در کنار شما هستیم تماس با پشتیبانی

بررسی مهم

  • نوع محصول : مایع
  • قابلیت اشتعال: دارد
  • خطر مرگ : زیاد

دریافت MSDS

MSDS

مقایسه محصول

ثبت سفارش و صدور پیش فاکتور

راهنمای ثبت سفارش

با تشکر از شما ثبت سفارش با موفقیت انجام شد

برای پیگیری وضعیت سفارش و پرینت پیش فاکــــتور صـــادر شده لطفا کد رهــگیری فوق را یاداشت نمایید.

با استفاده از کد رهگیری می توانید:
  • سفارش خود را کنسل کنید
  • وضعیت سفارش خود بررسی نمایید.
  • پیش فاکتور موقت و یا فاکتور نهایی آنلاین را دریافت نمایید.
وضعیت موجود می باشد

لطفا تمامی فیلد های فرم سفارش را پر نمایید !

موجودی در انبار : 100 بشكه

فروش استون ACETONE در گریدهای صنعتی و دارویی.

فروش استون مترون و استون کمهو بصورت بشكه. بشکه های پلمپ استون اورجینال در انبار تهران شورآباد آماده ی تحويل اصفهان مي باشند.

برای ثبت سفارش و خرید استون فیلدهای خالی فرم بالا را تکمیل کنید.

برای خرید استون و آگاهی از قیمت روز استون با واحد فروش استون تماس حاصل فرمایید.

 

توضیحات عمومی استون



 

ACETONE

کد تعرفه گمرکی استون:                         ۲۹۱۴۱۱۰۰

کد آیسیک استون:                              ۲۴۱۱۵۱۲۶۲۵

فرمول مولکولی استون:                          CH3COCH3

CAS number Acetone:                             ۱-۶۴-۶۷

 

نام­های متداول دیگر استون:

دو پروپانون ۲-propanone ، دی متیل کتون Dimethyl Ketone ، بتا کتوپروپان Beta-Ketopropane ، متیل کتون Methyl ketone ، دی متیل فرمالدهید  Dimethylformaldehyde ، پیرواستیک اتر Pyroacetic ether ، دی متیل کتال Dimethylketal ، کتون پروپان Ketone propane ، دی- استون d-acetone ، دی متیل ستون dimethylcetone ، ایزوپروپانال isopropanal ، ساستون  Sasetone و متیل متیل کتون methyl methyl ketone

کاربرد بصورت خلاصه:

استون یک مایع بی رنگ است که به عنوان حلال تمیز کننده ی تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد. از این حلال  در چسب ها و اپوکسی ها، تمیز کننده ی میکرومدارها و قطعات الکترونیکی و ضدعفونی کننده نیز استفاده می شود. استون در تولید لاک پاک کن ها، فیبر، پلاستیک های آکریلیک که از آن ها در وسایل روشنایی، شیشه ها و نمایشگرها استفاده می شود، کاربرد دارد. هم چنین استون در تولید باروت بی دود، دارو و دیگر ترکیبات شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. فروش استون دارویی

فروش استون شفاف صنعتی - مترون

فلزات پیش از رنگ شدن به وسیله ی این حلال چربی زدایی می شوند. لکه های دائمی نیز قابلیت تمیز شدن با استون را دارند. در فرمولاسیون تینر فوری که در نقاشی خودرو و چوب کاری مبلمان استفاده می شود، استون به کار رفته است. (chemical safety facts)

حدود یک سوم (۳۳ درصد) از استون تولید شده ی جهانی به عنوان حلال و یک چهارم (۲۵درصد) آن به عنوان استون سیانوهیدرین[۱] استفاده می شود. 

استون حلال بسيار خوبي برای رزین های نیتروسلولوز، سلولز استات، و سلولز اترها است. علاوه بر این در تولید لاستیک کلره، اکثر رزین های طبیعی، پلی وینیل استات، پلی آکریلات ها، رزین های آلکیدی و تعدادی از رزین های مصنوعی دیگر نیز مورد استفاده می باشد. استون همچنین حلال مناسبی برای چربی ها، روغن ها و نرم کننده های معمولی است. فروش استون كمهو

استون با گذشت زمان می تواند پلاستیک ها و برخی از پلی استرهای خاص را در خود حل کرده و موجب آسیب دیدن سطوح شود. این حلال در برخی از حلال های آلی نظیر ایزوپروپیل الکل، متیل اتیل کتون و آب محلول است و گاهی در ترکیب با آن ها در تولید محصولات استفاده می شود.


خصوصیات فیزیکی شیمیایی



رنگ، بو، حالت فیزیکی و خصوصیات فیزیکی معروف:

استون یک مایع بی رنگ، فرار، یک حلال آتش گیر  با ویسکوزیته ی پایین است. استون رایحه ای خوش شبیه به بوی میوه ها دارد و یک حلال قطبی است. استون ساده ترین نماینده ی کتون هاست که به صورت طبیعی در گیاهان، درختان، جنگل ها وگاز های آتش فشانی یافت می شود.

در گاز خروجی از اگزوز ماشین ها، دود سیگار و مکان های دفن زباله حضور دارد. در دماهای پایین و فشارهای بالا این حلال به شکل جامد ظاهر می شود. استون از گروه کتون ها بوده که یک گروه کربونیل به دو هیدروکربن متصل شده است. این حلال طی فرآیند کتواسیدوز تولید می شود.

استون ابتدا در قرون وسطی توسط کیمیاگران کشف شد و آن را روح زحل نامیدند. پس از آن در سال ۱۸۳۳ یک شیمیدان فرانسوی آن را استون نام نهاد. (world of chemicals) حلال استون با کلر[۲]، برم[۳]، نیتریک اسید[۴]، سولفوریک اسید[۵] و تری کلرومتان[۶] ناسازگار است و باید دور از یکدیگر نگهداری شوند.  (new world encyclopedia)فروش استون کمهو و مترون

استون 100% خالص-ساختار شیمیایی

مقادیر کمی از استون به طور طبیعی در بدن توسط چربی ها تولید می شود. ممکن است مقادیری از آن در ادرار و خون افراد دیابتی نیز یافت شود. استنشاق استون مضر بوده و ممکن است باعث آسیب به سیستم گوارشی و کبد شود.

تنفس مقادیر متوسط تا زیاد استون سبب سوزش چشم، گوش، گلو و ریه ها شده و سرما خوردگی، گیجی، حالت تهوع، استفراغ، افزایش ضربان قلب و بیهوشی کوتاه مدت و گاها کما در پی دارد. انحلال پذیری کامل این حلال در آب منجر به شسته شدن راحت آن از روی پوست می شود.

این حلال بسیار قابل اشتعال بوده و در دماهای پایین به راحتی بخار تشکیل می دهد. نگهداری آن در اتاق های با تهویه ضعیف موجب افزایش حجم و غلظت بخارات شده و چشم، بینی و گلو را تحریک می کند.

استون در حل کردن چربی ها بسیار خوب بوده و تماس طولانی مدت و مکرر آن با پوست منجر به خشکی یا ترک خوردگی آن می شود. با وجود آنکه این حلال در گروه حلال های خطرناک قرار دارد، در مقایسه با حلال های مشابه خود مانند متیل اتیل کتون (MEK) سمیت کمتری دارد.


کتون ها :



کتون ها گروهی از ترکیبات آلی هستند که با گروه عاملی پیوند دوگانه ی مابین کربن و اکسیژن (O=C ) شناخته می شوند. می توان کتون ها را با فرمول مولکولی R1(CO)R2 نمایش داد. اتصال یک کربن گروه کربونیل به دو اتم کربن دیگر، کتون ها را از اسیدهای کربوکسیلیک، آلدهیدها، آمیدها، استرها و سایر ترکیبات دارای اکسیژن متمایز می کند. پیوند دوگانه ی گروه کربونیل، آن ها را از الکل ها و اترها نیز متمایز می کند. ساده ترین کتون، استون است که با نام پروپانون نیز شناخته می شود. نخستین بار استون از حرارت دیدن نمک کلسیم از استیک اسید تولید شد.

ساختار مولکولی کتون ها

اتم کربن کنار گروه کربونیل، کربن آلفا نام دارد. هیدروژن های متصل به این کربن نیز، آلفا هیدروژن نامیده می شوند. کتون ها در مواجه با یک کاتالیزور اسیدی تبدیل به یک کتو-انول (تعادلی شیمیایی بین یک کتون یا آلدهید و یک الکل است) می شوند و در مواجه با بازهای قوی به انولات تبدیل می گردند. ترکیبات حاوی دو گروه عاملی کتونی، دی کتون نام دارند. نام گذاری کتون ها در سیستم آیوپاک با تغییر پسوند –e آلکان به –one انجام می شود.

کربونیل ها گروه عاملی قطبی هستند و قطبیت کتون ها برگرفته از گروه کربونیل است. علت قطبیت آن، اختلاف الکترونگاتیوی بین کربن و اکسیژن است. گروه های کربونیل با استفاده از پیوند هیدروژنی با آب واکنش می دهند، و همین امر منجر به حلالیت کتون ها در آب می شود. یکی از اتم های هیدروژن با اندکی بار مثبت در مولکول آب، می تواند به یکی از جفت الکترون های تنها روی یک اتم اکسیژن جذب شود. یک پیوند هیدروژنی تشکیل می شود. نیروهای پراکندگی واندروالس و جاذبه های دوقطبی- دوقطبی نیز بین کتون و مولکول های آب وجود خواهد داشت. شکل گرفتن این جاذبه ها موجب آزاد شدن انرژی می شود. انرژی آزاد شده به تامین انرژی لازم برای جداکردن مولکول های آب و کتون پیش از اختلاط آن ها کمک می کند.


نقطه جوش، فراریت و اسیدیته ی کتون ها:

کتون ها دریافت کننده ی پیوند هیدروژنی بوده و اهدا کننده ی آن نیستند و نمی توانند با خود پیوند هیدروژنی تشکیل دهند. این ویژگی موجب می شود تا کتون ها قدرت فراریت بیشتری نسبت به الکل ها و کربوکسیلیک اسیدهای با وزن مولکولی مشابه خود داشته باشند.

متانال یک گاز با نقطه جوش c ˚ ۲۱- و اتانال دارای نقطه جوش c ˚ ۲۱+ است و تقریبا در دمای اتاق به جوش می آید. سایر آلدهیدها و کتون ها مایع بوده و با بزرگتر شدن مولکول، نقطه جوش آن ها افزایش می یابد. اندازه ی قدرت نیروهای بین مولکولی تعیین کننده ی نقطه جوش است.

قدرت اسیدیته ی آلفا هیدروژن کتون ها از هیدروژن آلکان های معمولی بیشتر است.

طیف سنجی روش مناسبی برای شناسایی کتون ها است. کتون ها و آلدهید ها در طیف سنجی فروسرخ در محدودی cm-1  ۱۷۰۰ پیک قابل توجهی دارند.


سایر خواص کتون ها :

کتون ها و آلدهیدها شباهت های زیادی با هم دارند ولی در مقایسه ی واکنش پذیری، واکنش پذیری کتون ها از آلدهیدها کمتر است. بخش عمده ای از فعالیت شیمیایی کتون ها ناشی از ماهیت گروه کربونیل است. کتون ها به راحتی تحت واکنش های شیمیایی متنوعی قرار می گیرند و عمده دلیل آن قطبیت زیاد گروه کربونیل است(توزیع نامتقارنی از الکترون ها وجود دارد.). قطبیت گروه کربونیل بر خواص فیزیکی کتون ها نیز تاثیر می گذارد.

کتون های کوچک به خوبی در آب محلول هستند اما با افزایش طول زنجیره، انتهای زنجیره ی هیدروکربنی مولکول ها مشکل ایجاد کرده وانحلال پذیری کاهش می یابد.


روش های مختلف تولید کتون :

چندین روش برای تهیه و تولید کتون ها در آزمایشگاه وجود دارد که یکی از آن روش ها اکسیداسیون الکل های ثانویه است. این فرآیند به یک عامل اکسید کننده ی قوی مانند پرمنگنات پتاسیم، دی کرومات پتاسیم یا سایر اکسید کننده های حاوی کروم (Cr(VI) ) است. الکل با حرارت دیدن تحت رفلاکس در محلول اسیدی اکسید می شود. به عنوان مثال استون (پروپانون) از اکسید شدن پروپان- ۲- اُل تولید می شود. دو اتم هیدروژن حذف می شوند و یک اتم اکسیژن با پیوند دوگانه به اتم کربن باقی می ماند. دیگر روش تولید کتون ها، هیدرولیز جم هالید است.

آلکین ها با آب دار شدن در حضور یک اسید و سولفات جیوه ( HgSO4 ) به انول تبدیل می شوند و پس از آن با توتومریزاسیون انول-کتو، یک کتون تولید می گردد. کتون های آروماتیک را می توان از واکنش های فریدل- کرافتس نیز تولید کرد. در این واکنش یک هیدروکربن آروماتیک با یک آسیل هالید یا انیدرید در حضور کاتالیزوری متشکل از یک اسید لوئیز مانند کلرید آلومینیوم وارد واکنش می شود و یک آریل آلکیل یا دی آریل به دست می آید.

در واکنش بازآرایی کورنبلوم- دلامار، کتون ها با استفاده از پراکسیدها و بازها و در فرآیند سنتز حلقه ی بزرگ روژیکچا، حلقه ی کتون ها از اسیدهای دی کربوکسیلیک تولید می شوند. در واکنش نف، کتون ها با هیدرولیز نمک های ترکیبات نیتروژنی ثانویه شکل می گیرند. استوفنون، بوتانون و پروپانون مثال هایی از کتون ها هستند.


انحلال پذیری در حلالهای دیگر و آب:



انحلال پذیری در آب : از جمله حلال هایی است که به طور کامل در آب حل می­ شود.

هم چنین در اتانول، اتر، بنزن، متانول، دی اتیل اتر، کلروفرم و دی متیل فرمامید نیز انحلال پذیر  است.

جهت دانلود فايل آزئوتروپهاي استون كليك كنيد

شرکت­های تولیدکننده استون



 تولیدکنندگان ایرانی استون:

مجموعا ۸ واحد خصوصی در حال تولید استون بصورت فرآيند بازيافت و يك شركت توليد كننده هستند.

تولیدکنندگان خارجی استون:

کشورهای بلژیک، اسپانیا، کره جنوبی، عربستان صعودی، سنگاپور، تایلند، فنلاند، آلمان، فرانسه، اسپانیا، روسیه، آمریکا و آفریقای جنوبی از تولیدکنندگان خارجی حلال استون هستند.


ميزان واردات و صادرات استون (كد تعرفه گمركي ۲۹۱۴۱۱۰۰)؛



میزان صادرات و واردات استون به ایران در سال های 1391 تا 1398


بازار مصرف و تحلیل قیمت جهانی استون؛



توضیحات کلی


استون که با نام های دی متیل کتون و پروپانون نیز شناخته می شود، یک حلال شیمیایی آلی، بی رنگ، قابل اشتعال و فرار است که به دلیل انحلال پذیری خوب در حلال های دیگر در صنعت داروسازی به صورت گسترده استفاده می شود. استون کوچکترین و ساده ترین کتون است که به طور منظم برای تمیز کردن خانه ها، واحدهای تجاری و آزمایشگاه ها استفاده می شود.

در صنعت داروسازی برای  حل کردن مواد شیمیایی در داروها، تنظیم کردن چگالی موثر و ویسکوزیته ی محلول از استون استفاده می شود. استون و فنول محصولات مشترک حاصل از کیومن هستند به گونه ای که به ازای هر تن فنول، تقریبا نیم تن استون تولید می شود.

کیومن خود حاصل واکنش بنزن و پروپیلن در حضور کاتالیست زئولیت یا کاتالیست های مبتنی بر اسید فسفریک است. از استون برای تولید متیل متاکریلات (MMA)، متاکریلیک اسید و بیس فنول آ (BPA) استفاده می شود که از عمده ترین کاربردهای این ماده هستند. هم چنین از این ماده به عنوان یک پاک کننده ی فعال در مقیاس صنعتی، آزمایشگاهی و خانگی استفاده می شود. در تولید برخی از ترکیبات شیمیایی دیگر مانند دی استون الکل، متیل ایزوبوتیل کتون (MIBK)، ایزوفورون و … نیز از استون استفاده می شود.

از متیل متاکریلات در تولید رزین و پلاستیک متاکریلات، چراغ های عقب، لنزها و شیشه های عینک، داشبورد و تجهیزات خودرو، چسب ها، پوشش دهنده ها، محصولات ناخن، رنگ ها، کف پوش ها، علایم ترافیکی، خط کشی های عابر پیاده، شیشه های خودرو، پوشش دهنده های بیرونی خودرو(به دلیل مقاومت خوب در برابر آب و هوا و خراش) و لوازم خانگی استفاده می شود.


بررسی میزان عرضه و تقاضای استون در بازار جهانی



میزان تقاضا برای حلال استون به مقدار زیادی وابسته به رشد صنایع مصرف کننده ی آن مانند صنعت پارچه، الکترونیک، محصولات خود مراقبتی، داروها، تمیز کننده ها و پتروشیمی وابسته است. در صنعت آرایشی بهداشتی استون یکی از رایج ترین حلال ها در لاک پاک کن ها و تمیزکننده ها است.

خواص فیزیکی مطلوب استون از جمله نقطه جوش پایین و امتزاج پذیری آن در آب باعث افزایش استفاده از این محصول و به تبع موجب تقویت بازار جهانی این محصول می شود. در چند سال اخیر افزایش تقاضا برای استون تولید کنندگان را مجبور به ارتقا دادن تجهیزات و افزایش ظرفیت تولید کرده است. این تولید مازاد در سال های اخیر باعث افزایش قیمت ها شد و انتظار می رود این روند هم چنان ادامه داشته باشد.


نقش بیس فنول آ در بازار استون :

بیس فنول آ یکی از صنایع نهایی مصرف کننده ی استون است که از آن به عنوان یک ماده ی اولیه ی خطی در تولید رزین های متنوع مانند رزین های اپوکسی و پلی کربنات ها استفاده می شود. استفاده ی روز افزون از محصولات پلی کربنات در زمینه های متنوع همچون دیسک های نوری مثل سی دی و دی وی دی، در زمینه ی برق و الکترونیک برای تولید عایق ها، اتصالات و محفظه ها و در صنعت خودرو تقاضا برای بیس فنول آ را افزایش داده که خود منجر به رشد بازار استون می شود.

با پیدایش تکنولوژی های جدید تقاضا برای استفاده از تجهیزات نوری نیز بیشتر شده است. علاوه بر این صنایع ساختمان سازی، اتومبیل سازی و فناوری اطلاعات (IT) از مهره های کلیدی رشد بازار این حلال هستند. پیش بینی ها گویای افزایش تقاضا برای پلی کربنات ها و در نتیجه رشد بازار بیس فنول آ خواهد بود.

میزان مصرف جهانی استون در صنایع مختلف، در سال ۲۰۲۱ به صورت زیر بوده است :

استون صنعتی مترون و کمهو

علاوه بر این، افزایش استفاده از رزین های اپوکسی برگرفته از بیس فنول آ، در تولید لوله های آب، قوطی ها و صفحات و ورقه های حرارتی به رشد بازار BPA کمک کرده که به نوبه ی خود بر رشد بازار جهانی استون تاثیر مستقیم دارد. افزون بر رزین های اپوکسی، در تولید رزین های فنولی نیز از استون استفاده می شود. از این حلال در فرمولاسیون عطرها، محصولات مراقبت از مو و محصولات مراقبت از پوست های چرب نیز کاربرد دارد. صنایع دارویی و آرایشی از پلی کربنات های بر پایه ی بیس فنول آ به دلیل دوام خوب، مقاومت حرارتی، سازگاری با محیط زیست، مقاومت بالا و شفافیت در تولید تجهیزات پزشکی استفاده می کنند.


میزان مصرف استون در مناطق مختلف جهان :

بیشترین سهم بازار استون در اختیار آسیا و اقیانوسیه در حدود ۸/۴۱% است. برخی از تولیدکنندگان بین المللی به دلیل مقرون به صرفه بودن هزینه ی نیروی انسانی و زیرساخت ها، واحدهای تولیدی خود را به این منطقه منتقل کرده اند. آمریکای شمالی دومین منطقه ای است که بازار استون را در دست دارد. علت این افزایش تقاضا و تولید استون، سرعت رشد کانادا در زمینه های مختلف از جمله الکترونیک است.

در میان کشورهای جهان ۹۰ درصد از صادرات استون از کشورهای سنگاپور، آفریقای جنوبی و کره ی جنوبی فرستاده می شوند. چین یکی از مراکز بزرگ تولید و یکی از مهم ترین واردکنندگان استون از کشورهایی مانند تایوان، تایلند و کره ی جنوبی در منطقه آسیا و اقیانوسیه است. ایالات متحده و بلژیک نیز از واردکنندگان استون به آسیا هستند.

 

میزان مصرف استون در مناطق مختلف جهان

محرک های اصلی بازار جهانی استون، افزایش تقاضا برای متیل متاکریلات (MMA)، در تولید ال سی دی ها (LCD) و به طور کلی در صنعت الکترونیک، و از سویی دیگر افزایش استفاده از بیس فنول آ (BPA) در تولید پلاستیک ها و آنتی اکسیدان ها است. در دندان پزشکی از بیس فنول آ به عنوان یک پرکننده و یا سیلانت استفاده می شود. در نمودار زیر میزان تقاضا برای استون بر اساس مهم ترین کاربردهای آن آورده شده است؛


بزرگترین تولیدکنندگان استون در جهان



برخی از بزرگترین تولیدکنندگان استون در مقیاس جهانی عبارتند از:

  • LG Chemical
  • Mitsubishi Chemical
  • Formosa Petrochemical and Fibre Corporation
  • Cepsa Química, S.A.
  • Honeywell International Inc.
  • Reliance Chemicals Pvt Ltd.
  • Kumho P&B Chemicals
  • Shell Chemical co.
  • Mitsui Chemicals Group
  • Versalis S.p.A.
  • DOW
  • Altivia
  • INEOS Group Holdings S.A.
  • BASF
  • SI Group, Inc.
  • Hindustan Organic Chemicals Limited

میانگین قیمت استون از سال ۲۰۲۱- ۲۰۱۵



میانگین قیمت استون از سال های 2021-2015


تحلیل بازار جهانی استون



بررسی بازار استون در چند سال گذشته :

بازار جهانی استون همواره در طول تاریخ با فراز و نشیب های فراوانی روبرو بوده است. تقاضا برای آن در کشورها و مناطق مختلف جهان متفاوت است. آغاز پروژه های جدید در منطقه ی خاورمیانه همچون کشورهای چین و هند از عوامل تاثیر گذار بر تقاضاست. افزایش تقاضای استون از سوی صنایع آرایشی و تولید کنندگان محصولات خود مراقبتی و وجود مصرف کنندگان مختلف از پتروشیمی ها تا صنعت ساختمان از فاکتورهای رشد دهنده ی بازار استون هستند. خرید استون مترون

از فاکتورهای تاثیر گذار بر رشد بازار استون مقررات زیست محیطی مرتبط با استفاده از آن در صنایع مختلف است. در سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ عدم تناسب در میان عرضه و تقاضا (واردات بیشتر از تقاضا و نیاز داخلی) موجب نوسانات زیاد قیمت استون شد. این نوسانات سیر نزولی برای قیمت استون رقم زد. با وجود نوسان های زیاد قیمت در سال های ۲۰۱۹- ۲۰۱۵ و افزایش قیمت های موقتی در این زمان، میانگین قیمت ها سیر نزولی داشته است. علت آن تقاضای بسیار کم آسیا و تولید و عرضه ی نسبتاکم (متناسب با تقاضا) در این منطقه بوده است.

در اواخر سال ۲۰۱۹ به دلیل شیوع همه گیری ویروس کرونا و به دنبال آن قرنطینه های شدید، بسیاری از صنایع تعطیل شده و فرآیند تولید استون متوقف شد. در آن زمان ادعای دانشمندان مبنی بر انتقال ویروس از طریق سطوح موجب افزایش نیاز به ضد عفونی کننده ها و در نتیجه ایزوپروپیل الکل (IPA) به عنوان یک ماده ی خام اولیه در تولید ضد عفونی کننده ها، شد. در آن زمان الکل ها و ضدعفونی کننده ها جز کالاهای اساسی سبد هر خانوار بودند. تقاضا برای الکل ها در سطح جهانی بی سابقه بود. تقاضای زیاد و عرضه ی کم موجب افزایش ناگهانی قیمت الکل ها در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ شد.

فروش استون مترون - شورآباد

از آنجایی که از استون به عنوان یک ماده ی اولیه در تولید ایزوپروپیل الکل استفاده می شود، افزایش تقاضا برای ایزوپروپیل الکل؛ افزایش تقاضا برای این حلال را به دنبال داشت. در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ قیمت استون روبه افزایش بوده و نرخ صعودی داشته است. در اواسط سال ۲۰۲۱ با شیوع جهش جدیدی از دلتا، مقامات دولت چین محدودیت های جدیدی را اعمال کردند، کارخانه ها با ظرفیت کمتری کار می کردند.

به دلیل کمبود نیروی انسانی بارگیری ها در بنادر به تعویق افتادند. کمبود استون در بازار خریداران را مجبور به پرداخت بهای بالاتری برای این محصول کرد. از دیگر دلایل افزایش قیمت راکد ماندن حاشیه ی سود و افزایش قیمت پروپیلن همراه با مقررات مربوط به عرضه ی داخلی در کشورهای آسیایی مانند چین و هند بود.

در این زمان در اروپا نیز همچون آسیا به دلیل کمبود عرضه ی استون از سوی آمریکا و تولیدکنندگان داخلی قیمت استون سیر صعودی داشت. از طرفی افزایش تقاضا از سوی تولید کنندگان رنگ ها و پوشش دهنده ها نیز قیمت استون را افزایش داد. افزایش قیمت مواد اولیه از جمله پروپیلن و افزایش قیمت حمل و نقل و هم چنین هزینه ی بالای کانتینر از دیگر دلایل افزایش قیمت استون در این بازه ی زمانی بود.


پیش بینی بازار:

ارزش استون در سال ۲۰۲۱ برابر با ۷/۴۶۸۵ میلیون دلار بوده و پیش بینی می شود در سال های ۲۰۲۶-۲۰۲۱  نرخ رشد سالانه ی استون (CAGR) 8/6%  باشد. افزایش تقاضا از سوی تکنولوژی های نوظهور، پیدایش کاربردهای جدید و پیشرفت سریع تکنولوژی فاکتورهایی برای رشد جهانی استون هستند.

استون با ارزش حدوداً ۳ ميليارد دلاري تجارت جهاني در سال ۲۰۲۰ از بزرگترين بازارهاي جهاني حلال هاي آليست. قيمت استون به ازاء هر كيلوگرم به صورت ميانگين ۱٫۴ دلار است و صادر كنندگان استون در سال ۲۰۲۰ نزديك به ۲ ميليون تن استون توليد و صادر كرده اند. بزرگترين صادر كننده ی آن كشور بلژيك با ۳۱۰ ميليون دلار ارزش صادرات و تراز تجاري مثبت ۹۰ ميليون دلار است. عربستان در ۵ سال اخير با افزايش بيش از ۴۰ درصد خود را به جايگاه دوم بزرگترين صادر كننده استون به نسبت تراز تجاري رسانيده است. عربستان با ۱۲۱ ميليون دلار صادرات استون و تراز تجاري مثبت از بزرگترين بازيگران در بازار حلال هاي آلي است.

از ديگر سهامداران بزرگ بازار اين حلال آلي كره جنوبي، چين و تايلند هر كدام با حدوداً ۱۵۰ ميليون دلار، همگي تراز تجاري مثبت در صادرات استون داشته اند(ميزان صادرات بيش از واردات).


بزرگترين شركتهاي توليد كننده استون در اين كشورها قرار دارند؛



شركت INEOS EUROPE در كشور بل‍ژيك

شركت P&B Chemicals Kumho و  LG Chem در كره جنوبي

شركت  .Rabigh Refining & Petrochemical Co  و  Saudi Kayan Petrochemical Company در عربستان سعودي

شركت Mitsui Phenols Singapore Pte Ltd در سنگاپور

شركت SASOL در آفريقاي جنوبي

در بازار ايران محصولات شركت هاي كومهو كره، ساسول آفريقاي جنوبي و استون بازيافتي شركتهاي ايراني در دسترس است. ميزان واردات استون ايران در سال ۲۰۲۰ در حدود ۲ ميليون دلار بوده است.

-بزرگترين كشورهاي وارد كننده استون چين، بلژيك، هلند و آلمان هستند. در اين ميان كشور بلژيك به ميزان بسيار بيشتري از واردات خود صادرات استون دارد. اما كشور هاي چين، هلند و آلمان تراز تجاري استون منفي دارند، يعني بيشتر از صادرات استون وارد مي كنند.

آمار جهاني صادرات استون در سال ۲۰۲۰ ميلادي


آمار جهاني واردات استون در سال ۲۰۲۰ ميلادي

کاربردها



صنایع مصرف­ کننده استون به ترتیب میزان مصرف

۱) شيمي و پتروشيمي :

استون با فنیل هیدرازین[۷] سبب تولید هیدرازون[۸] و با هیدروکسیل آمین[۹]، سبب تولید اوکسیم[۱۰] می شود. در صورت احیا شدن با سدیم آمالگام[۱۱]، به ایزوپروپیل الکل[۱۲] و در صورت اکسید شدن با کرومیک اسید[۱۳] ، به کربن دی اکسید و استیک اسید تبدیل می شود. از واکنش استون و آمونیاک، دی و تری استون آمین[۱۴] حاصل می شود.  برای سنتز متیل متاکریلات[۱۵]، بیس فنول آ[۱۶] و تولید حلال های متیل ایزوبوتیل الکل[۱۷] و متیل ایزوبوتیل کتون[۱۸] نیز از آن استفاده می شود.  (world of molecules)


۲) صنایع آرایشی :

حلالیت خوب استون در آب و فرار بودن آن سبب استفاده گسترده از آن در لاک پاک کن ها شده است. در فرمولاسیون لاک ناخن نیز برای کاهش ویسکوزیته از این حلال استفاده می شود. (chemical safety facts) (chemical safety facts) فروش استون كمهو گريد دارويي


۳) صنعت نساجی :

برای تمیز کردن پشم و رفع خاصیت چسبندگی ابریشم از استون استفاده می شود. فروش استون بشكه مترون


۴) صنعت رنگ و رزین :

از استون برای رقیق کردن رزین های پلی استر[۱۹] و در تولید رنگ ها و جوهرهای چاپ برای تمیز کردن استفاده می شود. برای تمیز کردن و رقیق کردن رزین های فایبر گلاس، وینیل استر، اپوکسی ها و پلی استرها پیش از پختن کامل رزین و سفت شدن آن ها نیز از این حلال استفاده می شود. پس از پخت کامل و سفت شدن رزین های پلی استر، استون دیگر قادر به حل کردن آن ها نیست. در میان حلال ها، استون تاثیر کمتری بر رزین اپوکسی دارد.

رزین های پلی استر :

رزین پلی استر از ارزان ترین و رایج ترین انواع رزین است. این رزین ها یک مایع غلیظ از فایبر گلاس بوده و در اختلاط با ۲% کاتالیست، تبدیل به جامد می شوند. افزایش و یا کاهش میزان کاتالیست مورد استفاده بر روی مدت زمان سخت شدن رزین تاثیر مستقیم دارد. کاهش میزان کاتالیست تا جایی امکان پذیر است که به عدد ۲ درصد نزدیک باشد. رزین پلی استر بر روی طیف گسترده ای از بسترها از جمله فلز، چوب، فوم، پلاستیک و سرامیک می چسبد ولی هنگام قرار گرفتن بر روی بسترهای متخلخل مانند چوب، رزین به خوبی درون آن نفوذ نکرده و پیوند قوی ایجاد نمی کند.

در رنگ های فایبرگلس از رزین پلی استر به عنوان یک پوشش دهنده ی ژلی استفاده می شود. برای اسپری کردن رنگ لازم است تا رزین پلی استر با ۱۰% استون رقیق شود. در جدا کردن رزین های پلی استر از بسترهایی که به آن متصل شده اند علاوه بر استون، متیل اتیل کتون (MEK) و دی استون الکل نیز راهگشا هستند. استون و متیل اتیل کتون فراریت بالا و دمای فلش پایینی دارند و باید در نگهداری و ذخیره سازی آن ها نهایت دقت و نکات ایمنی رعایت شوند. دی استون الکل حلالی بسیار قطبی بوده و استفاده ی آن به تنهایی موجب بروز مشکلاتی در فرآیند می شود.

فایبر گلاس ها به دلیل چسبندگی خوبی که به فلز دارند، عموما برای تعمیر وسایل استفاده می شوند. پیش از اتصال فایبرگلس به بستر فلزی، ابتدا سطح بستر به خوبی با استون تمیز می شود.

دیگر رزین ها :

افزودن حلال ها به رزین های ترموست، راهی برای کاهش ویسکوزیته ی آن ها و توزیع بهتر پرکننده ها است. تعیین مقدار اپتیمم حلال مورد استفاده اهمیت زیادی دارد. زیرا باقی ماندن مقدار کمی از حلال بر روی ماتریس ممکن است خواص مکانیکی رزین را تغییر داده و از فرآیند اتصال جلوگیری کند.

نقطه جوش حلال ها بر خواص حرارتی و مکانیکی چسب ها و رزین های اپوکسی اثر گذار است. هم چنین میزان گروه های اپوکسید واکنش نداده، اتصال عرضی اپوکسی و میزان پیشرفت واکنش پخت نیز تحت تاثیر حلال هستند. حضور حلال در رزین اپوکسی منجر به کاهش گرمای مورد نیاز برای پخت، سرعت پخت اولیه، سرعت واکنش، مرتبه ی واکنش و دمای انتقال شیشه ای می شود. هرچه دمای جوش حلال بالاتر باشد، این تغییرات شدیدتر خواهند بود. پراکندگی ذرات در رزین های با ویسکوزیته ی بالا همیشه یک چالش بوده که با استفاده از حلال رفع شده اند. در ماتریس های اپوکسی، حلال نقش پرکننده دارد.

در مراحل آماده سازی این رزین ها ابتدا رزین با استون ویبره شده و فرآیند اختلاط به خوبی انجام می شود. پس از آن مخلوط در دمای حدود ۵۰ درجه سانتی گراد حرارت داده شده و چندین ساعت در محیط تحت خلا قرار می گیرد. سپس سخت کننده افزوده شده و فرآیند همگن سازی مخلوط انجام می شود. اگر مقدار استون بیش از حد نیاز باشد، مقداری از آن در مخلوط باقی می ماند. سینتیک پخت تحت تاثیر قرار گرفته و فرآیند پخت ناقص انجام می شود.

جهت اطلاع از حلال های آلی مناسب در صنعت رنگ و رزین کلیک کنید.


۵) صنعت چسب :

برای تمیز کردن و رقیق کردن رزین های فایبر گلاس، اپوکسی ها و چسب های قوی، پیش از سفت شدن آن ها از استون استفاده می شود. هم چنین برای جدا کردن چسب از روی سطوح شیشه ای، سرامیکی و پلاستیکی حلال مناسبی است. اما برای تمیز کردن چسب از روی منسوجات؛ به دلیل قابلیت انحلال پذیری رنگ پارچه در استون، گزینه ی مناسبی نیست.

در تولید برخی از چسب ها، برای بهبود انحلال پذیری و توزیع همگن نانو لوله های کربنی در رزین پلی استر با استفاده از فرآیند همگن سازی فراصوت (Ultrasonic process‌)، از حلال استون استفاده می شود. استفاده از این حلال، میزان انحلال پذیری نانو لوله های کربنی را افزایش داده و باعث توزیع یکنواخت آن در ماتریس می شود. استون در طی فرآیند اختلاط و رشد شبکه ی پلیمری حضور داشته و سپس از مخلوط حذف می شود. مقداری استایرن در درون شبکه ی رزین پلی استر محبوس می شوند و موجب نرم شدن و بهبود خواص چسبندگی می گردند.

(new world encyclopedia)


۶) صنعت داروسازي :

در تولید برخی از داروها استون نقش افزودنی دارد. عمدتا متخصصین پوست از ترکیب آن با الکل برای درمان آکنه استفاده می کنند. لایه بردار ها نیز حاوی این حلال هستند. کارشناسان پوست برای جدا کردن چسب های پوستی نیز از آن استفاده می کنند. (world of chemicals)

از جمله داروهایی که در فرمولاسیون آن ها از این حلال استفاده می شود، قرص پرفنازین، امپرازول، متیل فنیدات، لانسوپرازول (لانزوپرازول)، دی والپروئکس سدیم، آزولفیدین، آلگرا-د و دکس متیل فنیدات هستند.

برای اطلاع از حلال های آلی پرکاربرد در صنعت داروسازی کلیک کنید.


۷) حمل و نقل :

از آن جایی که  استیلن به راحتی به کربن و هیدروژن تجزیه می شود برای حمل و نقل آن از سیلندرهای مخصوصی استفاده می شود. این سیلندرها از مواد متخلخل پر شده و حاوی حلالی که استیلن در آن نامحلول است ( عمدتا استون ) هستند. فروش استون مترون و كومهو


۸) صنایع غذایی :

استون یکی از اجزای مورد استفاده در افزودنی های مواد غذایی بوده و در بسته بندی خوراکی ها نیز از آن استفاده می شود.


۹) صنعت چاپ :

در چاپ سه بعدی بر روی پلاستیک های ABS از بخارات استون به عنوان یک جلادهنده استفاده می شود.

در فرمولاسیون تولید برخی از جوهرهای بر پایه حلال نیز از استون به عنوان جایگزینی برای متیل اتیل کتون استفاده می شود. از این جوهرها با عنوان جوهرهای با سرعت خشک شدن بالا یاد می کنند. جوهرهای بر پایه ی استون عملکرد خوبی مانند جوهرهای بر پایه ی متیل اتیل کتون (MEK) دارند. با این تفاوت که نسبت به آن ها ایمن تر بوده و سریع تر خشک می شوند.

در گروهی دیگر از جوهرها از ترکیب استون و اتانول برای رقیق کردن جوهر چاپ استفاده می کنند. این جوهر کمی سریع تر از جوهر بر پایه ی متیل اتیل کتون خشک می شود. مقاومت نسبت به خراش این جوهر بالاتر است. هم چنین چسبندگی بهتری به سطوح شیشه ای، پلاستیکی، فلزی و بسترهای متخلخل دارد.

از محلول حاوی ۷۰ درصد وزنی استون و ۳۰درصد وزنی نرمال متیل پیرولیدون (NMP) برای تمیز کردن هد دستگاه های چاپ جوهر افشان استفاده می شود. هدهای چاپ در محلول ترکیبی غوطه ور شده و سپس هد دستگاه با استفاده از گازی مانند هوا شست و شو داده می شود. به طور کلی به دلیل احتمال آسیب رساندن استون به بخش های پلاستیکی کارتریج، گزینه ی چندان مناسبی برای تمیز کردن و شست و شوی پرینترها نیست. تمیز کردن لکه های سخت و قدیمی و رسوبات جوهر با استفاده از این حلال امکان پذیر است.

در فرمولاسیون نوعی از جوهرهای چاپ و بسته بندی فویل، کاغذ، فیلم هایی مانند پلی پروپیلن، پلی استر، مقوا، کاغذ پوشش داده شده و پوشش داده نشده و کاغذ های با پوشش آلومینیومی از جوهر های حاوی ترکیبات نیتروسلولزی استفاده می شود. در این نوع جوهر نیاز به حلال هایی از گروه استرها مانند اتیل استات، متیل استات، ایزوپروپیل استات، پروپیل استات و بوتیل استات، و هم چنین حلال هایی از گروه کتون ها هم چون استون، یا متیل اتیل کتون است. ترکیب مقدار محدودی از آروماتیک ها و هیدروکربن ها می توانند نقش رقیق کننده را در محلول داشته باشند و هزینه ی تامین حلال را کاهش دهند. مزایای این نوع جوهر مقاومت عالی در برابر خراش، حرارت، چسبندگی خوب، انعطاف پذیری و عملکرد لمینیت خوب هستند.

برای اطلاع از حلال های آلی مناسب در صنعت چاپ و بسته بندی کلیک کنید.


۱۰) صنعت پلیمر :

از واکنش استون و فنول، بیس فنول آ تولید می شود که ماده اولیه ی بسیاری از پلیمرها مانند پلی کربنات ها، پلی اورتان ها و رزین های اپوکسی است. فروش استون گرید دارویی و صنعتی


۱۱) آزمایشگاه ها :

در آزمایشگاه ها از استون به عنوان یک حلال پروتونی قطبی (در شیمی، حلال پروتونی حلالی است که دارای اتم هیدروژن محدود به یک اکسیژن (مانند گروه هیدروکسیل) و یا نیتروژن (مانند گروه آمین)) است. به طور کلی هر گونه حلالی که حاوی +H تغییرپذیر باشد، حلال پروتونی نام دارد. از حلال‌های پروتونی قطبی عموماً برای حل کردن نمک‌ها استفاده می‌شود. در کل این حلال‌ها ثابت دی الکتریک و قطبیت بالایی دارند.) در واکنش های گوناگون استفاده می شود. استفاده از استون در واکنش اکسیداسیون جونز[۲۰] ( یک واکنش آلی برای اکسایش الکل های نوع یک به کربوکسیلیک اسید و اکسایش الکل های نوع دو به کتون ها است) ضروری است.

به علت قیمت پایین، انحلال پذیری در آب و فرار بودن از آن برای شستن ظروف شیشه ای آزمایشگاه ها نیز استفاده می شود. استون تحت اشعه ماوراء بنفش، فلورسنت ساطع می کند، به همین دلیل از بخارات آن به عنوان یک شناساگر فلورسنت در آزمون جریان سیال استفاده می شود. فروش استون كومهو


سایر کاربرد های استون :

در تولید الکل های حاوی مواد تلخ کننده (غیر خوراکی) از استون به عنوان یک عامل تلخ کننده استفاده می شود. برای چاپ طرح و لوگو بر روی لباس، چوب، شیشه، فلز و پلاستیک از استون استفاده می شود. طریقه ی چاپ به این صورت است که طرح و یا لوگو مورد نظر را ابتدا پیرینت گرفته و سپس بر روی جسم مورد نظر (لباس، چوب و …) به صورت برعکس قرار می دهیم. استون را بر روی طرح ریخته و در پشت کاغذ اصطکاک ایجاد می کنیم. به تدریج رنگ نفوذ کرده و طرح بر روی جسم چاپ دائمی می شود.   فروش استون قيمت مناسب

از ویژگی های برجسته ی این حلال، سرعت تبخیر بالا است. این ویژگی باعث می شود تا هنگام تمیز کردن دستگاه ها و قالب ها، آسیبی به آن ها وارد نشود.


سهم هر صنعت از مصرف استون چقدراست؟



همان طور که در نمودار زیر قابل مشاهده است، ۳۳% از استون تولیدی به عنوان حلال، ۲۸% برای تولید بیس فنول آ و ۲۵% برای تولید متیل متاکریلات مورد استفاده قرار می گیرد. قيمت استون كمهو

 

نمودار میزان مصرف استون در صنایع

 


فرايند توليد



حجم تولید سالیانه استون در سالهای اخیر:

در حال حاضر مجموعا ۸ واحد مشغول تولید استون به ظرفیت ۸۵۳۶ تن هستندقيمت استون بشكه اي


روش­های مختلف تولید استون؛


۱)      روش های ابتدایی تولید :

استون در ابتدا از تجزیه ی حرارتی و یا کربوکسیل گیری ازکلسیم استات ها تولید ميشد. اما امروزه به دليل عدم صرفه اقتصادي از اين روش ديگر استفاده نمي شود.

Ca (CH3COO)2 → CaO (s) + CO2 (g)+ (CH3)2CO (v)

۲)      روش کیومن :

استون امروزه به روش مستقیم و غیر مستقیم از پروپیلن تولید می شود. تقریبا ۸۳% از استون تولیدی طی فرآیند کیومن ( فرآیندی که طی آن بنزن به وسیله ی پروپیلن آلکیل دار شده و کیومن تولید می شود. در مرحله ی بعد با اکسید شدن کیومن[۲۱] به وسیله ی مولکول های هوا استون و فنول تولید می گردد ) حاصل می شود. (Neamah, Acetone Production, 2017)

واكنش بنزن و پروپيلن در حضور اكسين-واكنش كيومن (فروش استون كمهو)

فرمول-واكنش بنزن و پروپيلن در حضور اكسين براي توليد استون و فنل-روش كيومن (فروش استون كمهو)

۳)      استفاده از آلکان نیتریل ها[۲۲]:

از واکنش گرینیاردها ( ترکیبات آلی فلزی با فرمول عمومی RMgX و نام عمومی آلکیل منیزم هالید هستند ) با آلکان نیتریل ها، و سپس هیدرولیز آن ها کتون حاصل می شود. از واکنش اتان- نیتریل[۲۳] با متیل – منیزیم برمید[۲۴] و هیدرولیز شدن آن ها استون تولید می شود. (slideshare)

 ۴)      هیدرولیز Gem[25]-Dihalides:

کتون ها از هیدرولیز قلیایی جمینال دی هالیدها ( ترکیبی که در آن دو گروه هالوژن مانند کلر، برم، ید، فلوئور و استاتین به یک اتم کربن مشترک غیر انتهایی متصل شده اند) نیز تولید می شوند. حاصل هیدرولیز قلیایی ۲و۲- دی کلروپروپان[۲۶]، استون است. (slideshare)

۵)       اکسیداسیون ایزوپروپیل الکل یا ایزوپروپانول :

با اکسیداسیون کنترل شده ی الکل های نوع دوم، در محلول اسیدی پتاسیم دی کرومات، کتون ها تولید می شوند. حاصل اکسید شدن ۲- پروپانول[۲۷]، استون است.  (slideshare)

فرمول واكنش اكسيداسيون ايزوپروپيل الكل براي توليد استون

 

۶)      هیدروژن گیری کاتالیستی از ایزوپروپیل الکل (ایزوپروپانول):

از دیگر روش ها، تولید استون از تجزیه ی ایزوپروپیل الکل با آب ( به عنوان کاتالیست است و با آن واکنش نمی دهد) می باشد. این روش بازدهی خوبی داشته و مقرون به صرفه است. به دلیل درصد خلوص و درصد تبدیل بالای استون در این روش، مورد استقبال شرکت های داروسازی واقع شده است. ایزوپروپیل الکل و آب در دمای c ˚۲۵ و فشار bar 1 وارد محیط واکنش می شوند. این واکنش گرماگیر است. گرمای واکنش از طریق آب c ˚۴۲۷ در راکتور پلاگ تامین می شود. خروجی راکتور استون، ایزوپروپیل الکل واکنش نداده، هیدروژن و آب هستند.

بعد از راکتور یک ستون تقطیر قرار گرفته و خروجی راکتور به آن وارد می شود. در این ستون جداسازی ترکیبات بر اساس اختلاف نقطه جوش صورت می گیرد. به این ترتیب که دمای عملیاتی برج را به دمای تبخیر هیدروژن رسانده و از بالای برج خارج می شود. محصول پایین برج که حاوی آب، استون و مقادیری ایزوپروپیل الکل واکنش نداده است، در ستون دوم جداسازی می شوند. دمای عملیاتی این برج در رنج نقطه جوش استون است. استون به همراه مقادیر کمی ایزوپروپیل الکل تبخیر می شود. استون در مخزن ذخیره شده و ایزوپروپیل الکل به برج برگشت داده می شود. جداسازی آب و ایزوپروپیل الکل در برج تقطیر سوم صورت می گیرد.  (Eng.Rafael Chero Rivas, 2015)         (Neamah, 2017) (Ürün ARDA, 2009)

روش های تولید استون- فروش استون کمهو و مترون

۷)   اوزونولیز آلکن ها[۲۸]:

از عبور اوزون از درون آلکن ها در یک حلال ثابت، اوزنید[۲۹] حاصل می شود. اوزونیدها ترکیبات منفجره ای هستند که از گرم شدن آن ها با روی و آب، بسته به ساختار آلکن، آلدهید، کتون و یا هر دو تولید می شود. محصول واکنش ازون کافت ۲- متیل ۲-بوتن[۳۰]، استون و استالدهید[۳۱] هستند. (slideshare)

۸)   فرآیند تخمیر :

با تخمیر نشاسته و یا گلوکز توسط گروهی از باکتری ها مانند کلاستریدیوم استوبوتیلیسیوم[۳۲] استون تولید می شود. فرآیندهایی که طی آن ها تخمیر صورت می گیرد، فرآیندهای هوازی هستند. (slideshare)

۹)  روش Wacker Hoechst :

Wacker Hoechst یکی دیگر از فرآیندهای تولید استون است. در طی این فرآیند پروپیلن هیدراته یا اکسید شده و دو- پروپانول حاصل می شود. از اکسید شدن دو پروپانول، استون به دست می آید.

این فرآیند از سال ۱۹۶۴ در مقیاس صنعتی به بهره برداری رسیده است. طبق این روش پروپن با اکسیژن هوا در مجاورت یک سیستم کاتالیستی دارای PdCl2 در فاز مایع به طور مستقیم به استون اکسیده می شود:

 

توليد استون به روش واكنش پروپیلن هیدراته یا اکسید شده و دو- پروپانول (فروش استون كمهو)

واکنش در دمای ۱۲۰-۱۱۰ درجه سانتیگراد و فشار ۱۴-۱۰ بار انجام می شود.

استون محصول اصلی بوده و به صورت جانبی مقداری پروپیون آلدهید با گزینش پذیری حدود ۴-۲% به دست می آید. این روش به صورت غیر مستقیم ( منظور ابتدا واکنش پروپن با کاتالیست و سپس اکسید شدن است) نیز در مقیاس صنعتی قابل انجام است. روش واکر صرفه ی اقتصادی دارد.

در روش غیر مستقیم از مخلوط پروپن و پروپان حاصل از فرآیندهای تجزیه، استفاده می شود. پروپان گاز خنثی بوده و در واکنش شرکت نمی­کند.   (مرجع مواد شیمیایی ایران)

۱۰)   تولید استون با استفاده از نانوکریستال ها :

در این روش نانوکریستال های سیلیکونی با الکل ها ترکیب شده و مخلوطی کاتالیستی ایجاد می کنند. از ترکیب این کاتالیست تلفیقی با آب، استون حاصل می شود. در این روش الکل از میان ایزوپروپیل الکل، ۲- پنتانول[۳۳]، ۳- پنتانول[۳۴]، ۲- بوتانول[۳۵]، ۲- پروپانول[۳۶]، ۴- متیل ۲- پنتانول[۳۷] و یا ترکیبی از آن ها انتخاب می­شود. مزیت این روش نسبت به روش کیومن این است که برای تولید به بنزن نیازی نبوده و فنول نیز تولید نمی شود. نسبت الکل به آب ۱۰۰/۱ یا ۱۰۰/۳۰ است.  (Sahraoui Chaieb, 2016)


نحوه عرضه و فروش استون



جنس و حجم و جرم بشکه استون: فروش بشکه های پلمپ استون مترون METRON ، استون کومهو KUMHO کره جنوبی، ساسول آفریقا و الجی در بشکه های ۱۶۰کیلوگرمی خالص، تحویل انبار شورآباد تهران می باشد.

حداقل حجم فروش استون: کمترین حجم فروش استون ۱ بشکه است.

حداکثر حجم فروش استون: محدودیتی در تناژ فروش استون وجود ندارد.

شما می توانید استون وارداتی اورجینال و با خلوص بالا را از واحد فروش حلال تجارت با قیمت مناسب تهیه کنید.



فهرست واژگان



[۱]–  acetone cyanohydrin [2]– chlorine[3]– bromine[4]– nitric acid[5]– sulfuric acid[6]– trichloromethane[7]–  phenyl hydrazine[8]–  hydrazone[9]–  hydroxylamine[10]–  oxime[11]–  sodium amalgam[12]– isopropyl alcohol[13]–  chromic acid[14]–  di- and triacetoneamines[15]– methyl methacrylate[16]– bisphenol A[17]– methyl isobutyl alcohol[18]– methyl isobutyl ketone[19]– polyester resin[20]– jones oxidation reaction[21]– (C9H12)[22]– Alkane nitriles[23]– Ethane-nitrile[24]– Methyl-magnesium

[۲۵]– Geminal : گمینال مربوط به اتصال دو اتم یا دو گروه عاملی به یک اتم مشترک است.

[۲۶]– ۲,۲-Dichloropropane[27]– 2-Propanol

[۲۸]– Ozonolysis  of alkenes : اوزونولیز یا ازون کافت یک فرآیند شیمیایی است که طی آن ترکیبات غیر اشباع آلکن و آلکین طی واکنش با مولکول اوزون تشکیل دو ترکیب شیمیایی با پیوندهای اکسیژن دوگانه می دهند.

[۲۹]– ozonide : هر ترکیبی که از عمل ازن بر ترکیبات آلی و اشباع نشده به وجود می آید.

[۳۰]– ۲-Methyl-2-butene[31]– acetaldehyde  [۳۲]– Clostridium acetobutylicum[33]– 2-pentanol[34]– 3-pentanol[35]– 2-butanol[36]– 2-propanol[37]– 4-methyl-2-pentanol