هر وقت فکر می کنید نیاز به کمک دارید ما در کنار شما هستیم تماس با پشتیبانی

بررسی مهم

  • نوع محصول : مایع
  • قابلیت اشتعال: دارد
  • خطر مرگ : زیاد

دریافت MSDS

MSDS

مقایسه محصول

ثبت سفارش و صدور پیش فاکتور

راهنمای ثبت سفارش

با تشکر از شما ثبت سفارش با موفقیت انجام شد

برای پیگیری وضعیت سفارش و پرینت پیش فاکــــتور صـــادر شده لطفا کد رهــگیری فوق را یاداشت نمایید.

با استفاده از کد رهگیری می توانید:
  • سفارش خود را کنسل کنید
  • وضعیت سفارش خود بررسی نمایید.
  • پیش فاکتور موقت و یا فاکتور نهایی آنلاین را دریافت نمایید.
وضعیت موجود می باشد

لطفا تمامی فیلد های فرم سفارش را پر نمایید !

موجودی در انبار : 100 تن

فروش متیل استات METHYL ACETATE در انواع گریدهای متیل استات ۹۹%، متیل استات ۹۵% و متیل استات ۸۵% توسط بازرگانی حلال تجارت انجام می شود.

متیل استات بشکه شده و متیل استات فله در انبارهای تهران شورآباد و اصفهان آماده ی تحویل می باشد.

برای ثبت سفارش و خرید متیل استات تمامی فیلدهای خالی فرم بالا را تکمیل کنید.

برای آگاهی از قیمت روز متیل استات با واحد فروش متیل استات تماس حاصل فرمایید.

 

توضیحات عمومی متيل استات



METHYL ACETATE

کد تعرفه گمرکی متیل استات:                                 ۲۹۱۵۳۹۰۰

کد آیسیک متیل استات:                                      ۲۴۱۱۵۱۲۶۵۲

فرمول مولکولی متیل استات:                                      C3H6O2

Cas number METHYL ACETATE:                                ۷۹-۲۰-۹

نام های متداول دیگر:

متیل استات گرید C 80/20T متیل استات ۸۵%، متیل استات ۹۰%، متیل استات ۹۵%، متیل استات ۹۹٫۵% متیل استات گرید آرایشی بهداشتی ، متیل استات افزودنی سوخت

متیل استیک استر Methyl acetic ester ، متیل اتانوآت Methyl Ethanoate ، استیک اسید متیل استر  Acetic acid methyl ester ، اکتان متیلو Octan Metylu ،    استات دی متیل  Acetate de Methyle ، متایل  Metile ، متیل استر  Methyl ester دووتون  Devoton ، ترتون  Tereton ، MeOAc

کاربرد بصورت خلاصه:

از متیل استات برای تولید متیل استرهای اسیدچرب[۱]و تریاستین[۲] از روغن کلزا از طریق واکنش استری شدن با جابه جایی گروه عاملی[۳] غیرکاتالیستی تحت شرایط فوق بحرانی استفاده می شود. تولید محصولاتی که نیاز به حلال های با سمیت پایین دارند مانند چسب، رنگ هایی که به سرعت خشک می شوند مانند لاک ها، لاک پاک کن ها، تولید چسب های سلولوزی، جوهرهای چاپ، داروها و عطرها نیز با استفاده از متیل استات انجام می شود. فروش متيل استات با خلوص بالا

هم­چنین متیل استات در صنعت نساجی و تولید روکش موتور خودرو، محصولات آرایشی، تولید روکش های مبلمان و روکش های صنعتی، تولید نیتروسلولز[۴]، استیل سلولز[۵]، سلولز استات بوتیرات[۶]، سلولز اترها، سلولوئیدها، کوپلیمرهای وینیل[۷] ، پلی وینیل استات ها،  رزین های آکریلیک،رزین های اپوکسی، رزین پلي اورتان، پلی آمیدها، فنولیک ها، آلکیدها، پلی استرها، رزین ها و روغن ها و تولید چرم های مصنوعی کاربرد دارد. (solventis) کاربردهای حلال متیل استات تا حدودی شبیه به اتیل استات بوده و از آن برای فرآیند استخراج نیز استفاده می شود. متیل استات در صنعت نساجی نیز پرکاربرد است.


خصوصیات فیزیکی شیمیایی متيل استات



رنگ، بو، حالت فیزیکی و خصوصیات فیزیکی متیل استات:

متیل استات یک مایع شفاف، بی رنگ و یا گاها زرد رنگ، فرار، به شدت قابل اشتعال (نقطه فلش c ˚۱۰-) با بویی شبیه به استرها (شبیه به بوی لاک پاک کن ها و یا چسب ها)است. متیل استات از گروه کربوکسیلات استرها و یک حلال آپروتیک[۸]  است. ناقطبی بودن حلال متیل استات سبب شده تا آسیب های استفاده از ترکیبات آبدار کاهش یافته و مانع از خوردگی تجهیزات شود. متیل استات به طور طبیعی در سیب، انگور، موز و …یافت می شود و از طعم دهنده های غذایی به شمار می رود. متیل استات یکی از اجزای اصلی متیل استون است. هنگام استفاده از متیل استات به عنوان حلال، به صورت ترکیب با استون و متیل الکل به کار می رود.  (pubchem) (toxnet)

سميت:

این استر آلیفاتیک می­تواند طی فرآیند کربن­دار شدن دی متیل اتر بر روی زئولیت ها تهیه شود. متیل استات دارای دو گرید تجاری و گرید آرایشی – دارویی است. گریدهای تجاری حلال متیل استات حاوی ۲۰-۵% متانول هستند و همین امر سبب شده تا این حلال مخاطراتی شبیه به متانول داشته باشد. (Merck) (toxnet)

 استنشاق متیل استات سبب سردرد، خستگی و خواب آلودگی می­ شود. این حلال در غلظت های بالا می تواند سبب آسیب به شبکه سیستم عصبی و عصب بینایی، تحریک مایع چشمی و خارش و ترک خوردن پوست شود.  خوردن متیل استات باعث سردرد، سرگیجه، خستگی، خواب آلودگی و آسیب های شدید چشمی می شود. (cameo chemicals)

شکل ظاهری حلال متیل استات Appearance of methyl acetate solvent

احتراق:

بخارات متیل استات سنگین تر از هوا بوده و در صورت مقاربت با یک موتور احتراق به سمت آن کشیده می شوند. تمام مسیر بین منبع متيل استات تا موتور احتراق به دلیل افزایش غلظت بخارات به آتش كشيده خواهد شد. مخازن حاوی حلال متیل استات باید در مکان هایی خشک، خنک، دارای تهویه مطبوع، دور از عوامل اکسید کننده، گرما، نور خورشید و حرارت، و در مخازن استینلس استیل[۹]، آلومینیوم و یاکربن استیل[۱۰] نگهداری شوند. (solventis) متیل استات

متیل استات در مقایسه با حلال های فراری همچون استون و متیل اتیل کتون، ویسکوزیته­ی محلول را بالا برده و در مقایسه با اتیل استات سبب کاهش ویسکوزیته­ ی محلول می­شود. متیل استات به دلیل نا قطبی بودن، داشتن نقطه فلش بالا و قیمت پایین تر جایگزین خوبی برای استون در بیشتر صنایعی که از حلال ها برای تمیز کردن استفاده می کنند. (aalchem)


تعریف، خواص و روش تولید استرها

استرها گروهی از ترکیبات آلی هستند که در واکنش با آب، الکل و اسیدهای آلی یا معدنی تولید می کنند. آنها خود حاصل واکنش میان اسیدهای چرب و الکل های با زنجیره ی طولانی هستند. معروف ترین و رایج ترین استرها، برگرفته از کربوکسیلیک اسیدها هستند. استرها دارای گروه عاملی COO بوده و آرایش مولکولی آن به شکل یک پیوند دوگانه و یک پیوند یگانه ی کربن با اکسیژن است. فرمول مولکولی استرها به صورت عمومی به شکل RCOOR’ نوشته شده که R و R’ نماینده ی یک گروه کربنی آلی هم چون آلکیل ها (مانند متیل و اتیل) و یا حلقه های بنزنی (مثل فنیل) هستند. نخستین بار در اوایل قرن نوزدهم اصطلاح استر توسط یک شیمیدان آلمانی به نام لئوپولد گملین معرفی شد.

چند روش مختلف استریفیکاسیون فیشر یا استریفیکاسیون کربوکسیلیک اسید با الکل ها، استریفیکاسیون کربوکسیلیک اسید با اپوکسیدها، واکنش الکلیز مابین آسیل کلریدها و اسید انیدریدها، واکنش ترنس استریفیکاسیون، واکنش کربونیل دار کردن و واکنش اضافه کردن کربوکسیلیک اسیدها به آلکن ها برای تولید استرها وجود دارد.
در واکنش استریفیکاسیون، اسید با الکل وارد واکنش شده و یک گروه کربنی مانند اتیل، جایگزین هیدروژن در فرمول مولکولی کربوکسیلیک اسید ( -COOH) می شود. به عبارتی گروه آلکوکسی الکل ( R’O) جایگزین گروه هیدروکسیل (OH) می گردد. معمولا این واکنش در حضور اسید سولفوریک و اسید کلریدریک به عنوان کاتالیزور انجام می شود.

در تولید متیل استات هیدروژن موجود در استیک اسید با یک گروه متیل جایگزین می شود. در حضور اسیدها و بازهای قوی متیل استات به استیک اسید و متانول هیدرولیز می شود.

در مقایسه ی دمای جوش، استرها دمای جوش کمتری در مقایسه با اسیدهای مربوطه دارند. دلیل آن جایگزینی گروه هیدروکسیل (OH) با OR’ ، از بین رفتن امکان تشکیل پیوند هیدروژنی و ساده ترشدن شکل مولکول است. انحلال پذیری استرها در مقایسه با اسیدها در حلال های آلی، بیشتر و به دلیل عدم وجود پیوند هیدروژنی در آب کمتر است.

دمای جوش متیل استات و ترکیبات مشابه

هیدرولیز استرها در حضور ترکیبات قلیایی مانند هیدروکسید سدیم یا پتاسیم که با نام واکنش صابونی شدن معروف است، در تولید صابون از چربی ها و روغن ها کاربرد دارد و برای تخمین کمَی استرها استفاده می شود. معادل صابونی شدن، در واقع وزن اِکی والان استرها است. به بیان دیگر تعیین مقدار باز لازم برای واکنش با اسید حاصل می باشد. وزن مولکولی استر، مضرب صحیحی از معادل صابونی شدن استر است. محلول آبی سدیم هیدروکسید به دلیل نامحلول بودن اغلب استرها در آب گزینه ی مناسبی برای صابونی شدن نیست. محلول هایی از پتاسیم هیدروکسید در اتیلن گلایکول و دی اتیلن گلایکول گزینه های مناسب تری هستند. قیمت روز متیل استات

از دیگر شناساگرهای مناسب صابونی کردن، که جز برای استرهای سنگین یا استرهایی که به سختی آبکافت می شوند، محلولی از پتاسیم هیدروکسید در اتانول ۹۰-۸۰ درصد، متانول یا پروپانول هستند. استرهای کربوکسیلیک اسید با وزن مولکولی کم، مایعات بی رنگ و فرار با بوی شیرین و مطبوع با حلالیت اندک در آب هستند. استرهای آلی به طور معمول در حلال های آلی حل می شوند ولی تنها استرهای دارای پنج کربن و یا کمتر در آب محلول هستند. نتایج حلالیت در آب باید با احتیاط مورد بررسی قرار بگیرد زیرا اغلب استرها به راحتی آبکافت می شوند.

عطر و طعم برخی از گل ها و میوه ها به واسطه حضور استر در آن ها است. به طور مثال ایزوپنتیل استات در موز، متیل سالیسیلات در گیاهان و درختانی که در زمستان سبز باقی می مانند و در آناناس، اتیل بوتیرات وجود دارد. از گروه خاصی از استرهای فرار به عنوان حلال برای لاک، رنگ، چسب، رزین، پلاستیک، پوشش دهنده و جوهر استفاده می شود. متیل استات، اتیل استات و بوتیل استات از رایج ترین آن ها هستند. یکی دیگر از کاربردهای استرهای فرار در عطرسازی ها و تولید لوازم آرایشی است.

برای شناسایی و تشخیص استرها روش های متعددی وجود دارد. در برخی موارد استر را به اسید و الکل هیدرولیز کرده و نتیجه ی هیدرولیز را به عنوان مدرکی مبنی بر حضور استر ارائه می کنند و در روشی دیگر از معرف هایی که تنها گروه کربونیل استر تحت تاثیر آن قرار می گیرد استفاده می کنند. در حال حاضر عموما از تست فریک هیدروکسامات برای تشخیص استرها استفاده می شود. در صورت حرارت دادن هیدروکسیل آمین با استرها،  هیدروکسامیک اسید تشکیل شده که با یون فریک کمپلکس هایی پایدار و رنگی تشکیل می دهند. به دلیل فرار بودن استرها، از طریق تست کروماتوگرافی گازی به راحتی شناسایی می شوند. متیل استات شورآباد

روش های تشخیص متیل استات مورد تایید شامل کروماتوگرافی گازی با طیف سنجی جرمی EPA-OGWDW/TSC 524.3 و USGS-NWQL O-4024-03، و کروماتوگرافی گازی با آشکارساز یونیزاسیون شعله NIOSH 1458, Issue 2 و OSHA 7 هستند.

خاصیت آب گریز متیل استات در تمیز کردن و پوشش دادن سطوحی که تماس با رطوبت می تواند به قطعات آن آسیب برساند و یا باعث خوردگی شود، بسیار مهم است. هم چنین خاصیت آب گریز آن موجب می شود تا محلول های تمیز کننده بازدهی خوبی در تماس با آب داشته باشند. داشتن چگالی بالا و فعال بودن حلال، متیل استات را به گزینه ی مناسبی برای حذف آلاینده های سنگین تر تبدیل  می کند.

——

حلالیت در حلالهای دیگر و آب:

انحلال‌پذیری متیل استات در آب ۲۵۰ گرم در ليتر در دماي ۲۰ درجه سانتيگراد است.

متیل استات در الکل ها، کتون ها، گلایکول ها و استرها انحلال پذیر است.

حلال رزين هاي؛ شلاک ها[۱۱]، مانیلاکوپال ها[۱۲]، دامارها[۱۳]، رزین های فنولیک، رزین های مالئات، رزین های کلردار شده، پلی استایرن و …

آزئوتروپهای معروف متيل استات

خواص متيل استات:

نرخ تبخیر بالا و خشک شدن سریع، سبب متمایز و پرکاربرد شدن حلال متیل استات به عنوان یک تمیز کننده و رقیق کننده لاک و رنگ در صنعت شده است.

 متیل استات سمیت کمی دارد و به آسانی قابل برگشت به محیط زیست است. حلال متیل فاقد مواد آلی فرار(VOC) بوده و جزء آلوده کننده های خطرناک هوا محسوب نمی شود، بنابراین حلالی سازگار با محیط زیست می باشد.

متیل استات یک حلال فعال (active solvent ) برای رزین های سلولز استات بوتیرات، نیتروسلولز، کوپلیمرهای وینیل، آکریلیک ها، اپوکسی ها، پلی آمیدها، فنولیک ها، آلکیدها و پلی استرها هستند.

در مقایسه با سایر حلال هایی که نرخ تبخیر سریعی دارند ویسکوزیته ی محلول حاصل از ترکیب با متیل استات، بالاتر از استون و متیل اتیل کتون (MEK) و پایین تر از اتیل استات است. در مواردی که به یک حلال با بوی خفیف و سرعت تبخیر بالا (مانند فرمولاسیون پوشش دهنده ها و جوهرهای چاپ ) نیاز باشد، متیل استات بهترین گزینه است. بر خلاف استون، متیل استات بوی کمی دارد و برای تولید لوازم منزل و تجهیزات خودرو گزینه ی مناسبی است. در عطرها و لاک پاک کن ها نیز متیل استات می تواند جایگزین استون گردد زیرا آسیب کمتری به پوست و ناخن می رساند.


شرکت­های تولید کننده متيل استات



تولیدکنندگان ایرانی متیل استات:

در حال حاضر مجموعا ۵۵ واحد داخلی تولید کننده ی حلال متیل استات هستند. فروش متيل استات ۹۹%


تولیدکنندگان خارجی متیل استات:

از سال ۲۰۱۰ تاکنون چين بزرگترين تولید كننده متیل استات بوده است.


ميزان واردات و صادرات متيل استات 



 

نمودار آمار واردات و صادرات متیل استات-import export methyl acetate 2012-2020

آمار واردات متيل استات از سال ۱۳۹۱-۱۳۹۶

 

آمار صادرات متيل استات از سال 1391-1396

آمار صادرات متيل استات از سال ۱۳۹۱-۱۳۹۶

نمودار آمار بازرگاني متيل استات 91-98 نمودار آمار بازرگاني متيل استات و مواد شيميايي هم گروه در ۹ سال اخير



آمار جهاني واردات و صادرات متيل استات و كالاهاي مشابه ۲۹۱۵۳۹۰۰


متيل استات با HS Code  ۲۹۱۵۳۹۴۰ با چند ماده هم گروه خود تجارت جهاني در حدود ۱۵۰ ميليون دلاري دارد. قيمت متيل استات با گريد ۸۰/۲۰ در بازار جهاني در حدود ۶۰۰ دلار در هر تن(متريك) است؛ گريدهاي ۹۰%، ۹۵% با اختلاف اندكي گرانتر و گريد ۹۹٫۵% تا ۱۲۰۰ دلار بر هر متريك تن نيز قيمت دارد. مصارف متيل استات ۹۹٫۵% در صنايع چسب، رزين و آرايشي بهداشتي مي باشد. به طور حدودي متيل استات گريدهاي ۹۵ به بالا كمتر از ۳۰% سهم بازار را در اختيار دارند و متيل استات ۸۰/۲۰ يا گريد ۸۵% مرسوم در بازار ايران به دليل استفاده وسيع در صنعت رنگ و تينر نيتروسلولز بيشترين مصرف را دارد.

صادر کنندگان و وارد کنندگان متیل استات

صادر كنندگان متيل استات در سال ۲۰۲۰ بيش از ۸۵۰٫۰۰۰ تن متیل توليد و صادر كرده اند. متيل استات به دليل خواص حلاليت خوب(قابل رقابت با استون) و كم ضرر بودن براي محيط زيست(EPA Exempt VOC) در ۱۰ سال اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته و در مقياس هاي صنعتي بزرگ سرمايه گذاري و توليد شده است. بزرگترين صادر كننده ی متيل استات، چين با ۳۵۰٫۰۰۰ تن و با سهم ۳۲ درصدي از بازار جهانيست. دومين صادر كننده متيل استات يعني ايالات متحده چيزي در حدود يك سوم چين توليد و صادرات دارد. از ديگر صادر كنندگان عمده ی حلال متیل بلژيك، آلمان و هند هستند كه بين ۳۰٫۰۰۰ تا ۱۰۰٫۰۰۰ تن متيل استات در سال صادرات دارند.

بزرگترين وارد كننده متيل استات، كره جنوبي با بيش از ۸۰٫۰۰۰ تن واردات در سال ۲۰۲۰ است. كره جنوبي سرمايه گذاري عظيمي در صنايع پتروشيمي و پايين دست پتروشيمي در سالهاي اخير انجام داده است. به نظر مي رسد با توجه به افزايش واردات متيل استات در سالهاي اخير، کشور کره از مشتريان دراز مدت نخواهد بود. با اين حال، در حال حاضر با توجه به اينكه بيش از ۱۱۵ ميليون دلار تراز منفي تجاري در اين گروه كالا دارد، مدت معقولي در زمره مشتريان متيل استات باقي خواهد ماند. تعرفه واردات گروه استر هاي اسيد استيك با كد ۲۹۱۵۳۹۴۰ در كشور كره ۳٫۲% است. در ايران به دليل وجود توليد كنندگان بسيار متیل استات و تامين كل مصرف كشور توسط آن ها، واردات این حلال بسيار كم است.قیمت فروش متیل استات

جدول آمار واردات جهاني متيل استات


 

جدول آمار صادرات جهاني متيل استات



متیل استات در تولید رنگ هایی مانند رنگ های اتومبیل هواخشک و پوشش دهنده ها به ویژه پوشش دهنده هایی که سریع خشک می شوند مانند پوشش دهنده های آیروسل استفاده می شود. متیل استات در تولید آب بندها، جوهرهای چاپ، چسب ها و لاک پاک کن ها نیز پرکاربرد است. متیل استات برای بسیاری از رزین ها و روغن ها نیز نقش حلال دارد. انتظار می رود بازار حلال متیل استات در بین سال های ۲۰۲۶-۲۰۲۱  با نرخ رشد سالانه ی (CAGR) 1/10 % رشد کند و تقاضا برای آن افزایش یابد.

سال/میانگین قیمت متیل استات در 2015-2021


سال/میانگین قیمت متیل استات از ۲۰۱۵-۲۰۲۱

برخی از بزرگترین تولیدکنندگان متیل استات در مقیاس جهانی عبارتند از:

Celanese Corp.
Eastman
China Petrochemical Corp
Eastman Chemical Co
Wacker Chemie AG
DowDuPont
Anhui Wanwei Group
Sichuan Chuanwei Group
Chang Chun Group
Hunan Xiangwei Group
Sinochem Qingdao
Shanxi Sanwei Group
RuiFeng Polymer Materials
Zhangzhou Oushuo Chemical
Changzhi Huojia Industrial


میانگین قیمت متیل استات از سال ۲۰۲۱- ۲۰۱۵ :

متیل استات حلالی با بوی کم، حلالیت زیاد و سازگار با محیط زیست است که با گذشت زمان به مرور جایگزین بسیاری از حلال های دیگر در صنایع شده است. به همین دلیل در سال های بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ میزان تقاضا برای حلال متیل استات سیر صعودی داشته است. در سال ۲۰۱۹ با پیدایش ویروس کرونا، بسیاری از صنایع به حالت نیمه تعطیل در آمدند و تولید متوقف شد. همزمان با کاهش تولید، تقاضا برای متیل استات نیز همچون بسیاری از حلال های دیگر، کاهش یافت. نتیجه ی تداوم این پاندمی، رکود بازار متیل استات در بین سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ بود.

عمده کاربرد متیل استات در تولید جوهرهای فلکسوگرافی است و همین امر علت رشد بازار آن در سال های اخیر بوده است. متیل استات موجب افزایش سرعت خشک شدن جوهر می شود. با شیوع ویروس کرونا و آغاز محدودیت ها و قرنطینه های خانگی، خریدهای اینترنتی افزایش یافته و موجب افزایش چاپ فلکسو بر روی بسته بندی ها شده است. از جمله دلایل رشد بازار متیل استات در بین سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ همین افزایش خریدهای اینترنتی و تجارت الکترونیک است.

میانگین قیمت متیل استات 2015-2021 دلار/کیلوگرم

بازار متیل استات در چند سال گذشته تحت تاثیر ویروس کرونا تغییرات بزرگی را تجربه کرده است و از ۷۳/۴۸۴ میلیون دلار در سال ۲۰۱۶ به ۲۶/۵۰۱ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ رسیده است. با توجه به کنترل این اپیدمی جهانی، بانک مرکزی رشد اقتصادی ۸/۳ % را در سال ۲۰۲۲ برای حلال متیل استات پیش بینی کرده است. با توجه به ظرفیت های بازار جهانی رشد ۱۴/۵۴۲ میلیون دلار برای متیل استات در سال های ۲۰۲۶-۲۰۲۱ پیش بینی می شود. با رشد صنعت ساختمان، خودرو سازی و هوافضا تقاضا برای رنگ ها، پوشش دهنده ها و چسب های مبتنی بر متیل استات نیز افزایش خواهد یافت.


كاربردهاي متيل استات



صنایع مصرف ­کننده متيل استات

۱) صنعت رنگ و رزین :

در صنعت رنگ از متیل استات به عنوان حلال تمیز کننده ی رنگ[۱۴] به ویژه برای تمیز کردن سطوح پایه و تولید رنگ های لاکی که سرعت خشک شدن بالایی دارند استفاده می شود. فروش متيل استات ۹۰%

در تولید پوشش دهنده هایی که سرعت خشک شدن آن ها اهمیت دارد، متیل استات یکی از حلال های پرمتقاضی است. به عنوان مثال در تولید رنگ های نهایی خودرو که در تماس با هوا خشک می شوند و رنگ های آیروسل از متیل استات به عنوان حلالی که نرخ تبخیر بالایی دارد استفاده می شود. تولید پوشش دهنده های پلی اورتان، پوشش دهنده های مورد استفاده در صنعت هوا-فضا و پوشش دهنده های مبلمان و لوازم چوبی از دیگر کاربردهای متیل استات است.

پوشش دهنده های مبلمان معمولا حاوی لاک های آکریلیک یا نیتروسلولزی هستند و در فرمولاسیون خود ترکیبی از حلال های با نرخ تبخیر بالا و نرخ تبخیر آهسته دارند. از آن جایی که متیل استات یک حلال فعال برای آکریلیک ها و نیتروسلولزها است، در فرمولاسیون این پوشش دهنده از متیل استات به عنوان حلال فرار و فعال استفاده می شود.

سرعت تبخیر آن به وسیله ی ترکیب کردن متیل استات با یک حلال مکمل (Tail) یا (Co-solvent) که نرخ تبخیر آهسته تری دارد، کنترل می شود. حلال کمکی به رنگ اجازه می دهد تا به آرامی خشک شده و سرعت جریان پذیری مطلوبی داشته باشد. در انتخاب حلال کمکی متیل استات، نقطه ی اشتعال اهمیت ویژه ای دارد. در برخی از فرمولاسیون ها از متانول به عنوان حلال کمکی متیل استات استفاده می شود.

به متیل استات با درصد خلوص بالا، حلال گرید اورتان گفته می شود که در تولید پوشش دهنده های حساس به رطوبت k2- پلی اورتان کاربرد دارند. عمده کاربرد این پوشش دهنده ها بر روی بسترهای فلزی و پلاستیکی است.


۲) تولید ترکیبات شیمیایی :

از متیل استات برای سنتز استیک انیدرید طی واکنش کربونیلاسیون[۱۵]، سنتز کلروفاسینون[۱۶]، دی فاسینون[۱۷]، فن فلورامین[۱۸]، اورتومتوکسی فنیل استون[۱۹]، پارامتوکسی فنیل استون[۲۰]، متیل سینامات[۲۱]، متیل سیانواستات[۲۲]، متیل دوپا[۲۳]، فنیل استون[۲۴]  و به عنوان کاتالیست برای تجزیه ی بیولوژیکی[۲۵] مواد آلی استفاده می­شود. (Alfa Aesar)  (toxnet)


۳) صنعت چاپ :

برای پاک کردن فوتورزیست ها[۲۶] و جوهر ها در چاپ فلکسی وحکاکی وهمچنین برای علامت گذاری و نوشتن در پرینترهای جوهر افشان از متیل استات استفاده می شود. (matweb) فروش متيل استات با قيمت مناسب

حلال هایی هم چون متیل استات در رساندن جوهر به زیر لایه ها و کمک به جریان پذیری جوهر در فرآیند چاپ اهمیت ویژه ای دارند. تبخیر حلال بعد از اتمام فرآیند چاپ، یک پوشش جامد بر روی بستر ایجاد می کند. برخی از فاکتورها از جمله فراریت حلال و میزان انحلال پذیری خاص رزین در حلال منتخب در انتخاب نوع حلال اهمیت ویژه ای دارند. در مواردی که از مخلوطی از رزین های مختلف با حلالیت های متفاوت استفاده می شود، ترجیحا از ترکیب حلال های گوناگون سازگار با پارامترهای مختلف حلالیت هم چون متیل استات، اتیل استات، اتانول و … استفاده می کنند. فروش متیل استات

متیل استات در چاپ فلکسوگرافی:

جوهرهای چاپ فلکسوگرافی را می توان به سه دسته تقسیم کرد. گروه اول جوهرهای بر پایه حلال که برای چاپ بر روی فیلم کاربرد دارند، گروه دوم جوهرهای بر پایه ی آب که معمولا برای چاپ بر روی کاغذ، مقوا و ظروف استفاده می شوند. و گروه آخر جوهرهای فلکسوگرافی UV هستند که در چاپ برچسب کاربرد دارند. در مواردی که قدرت جذب بستر پایین باشد، سرعت خشک شدن حلال اهمیت بیشتری دارد و جوهرهای بر پایه ی حلال و جوهرهای UV گزینه های مناسب تری هستند. قیمت متیل استات

جوهرهای چاپ فلکسوگرافی بر پایه حلال معمولا از رنگدانه، استات ها و الکل ها تولید می شوند. حدود ۹۰-۸۰ درصد از حلال مصرفی مورد نیاز را الکل ها (مانند بوتیل الکل، اتانول، پروپانول و ایزوپروپانول) و ۲۰-۱۰ درصد از آن را استات ها (مانند اتیل استات، متیل استات و ایزوپروپیل استات) تشکیل می دهند. این جوهرها معمولا کشش سطحی کمتری نسبت به جوهر بر پایه آب دارند. این جوهرهای بر پایه حلال برای چاپ بر روی فیلم های صنعتی، کیسه های خرید پلاستیکی و ظروف بسته بندی از این جنس مناسب هستند. در برخی از فرمولاسیون ها برای تنظیم میزان جریان پذیری جوهر از EPDM نیز استفاده می شود. متیل استات بشکه

پس از اتمام فرآیند چاپ، صفحات چاپ فلکسوگرافی برای جداسازی ترکیبات پلیمریزه نشده در یک حلال غوطه ور می شوند. زایلن رایج ترین و قدیمی ترین حلال شست و شو بوده که امروزه از متیل استات به عنوان حلال جایگزین آن استفاده می شود. متیل استرها و مشتقات ترپن از گروه حلالهای زیست تخریب پذیر هستند که امکان تولید آن ها از منابع تجدیدپذیر وجود دارد و گزینه ی خوبی برای استفاده به عنوان حلال شست و شو در صنعت چاپ هستند.

دیگر حلال های مورد استفاده در صنعت چاپ ( به جز متیل استات) که اتصال دهنده ها (binders) را در خود حل می کنند، متیل اتیل کتون، استون، متیل ایزوبوتیل کتون، دی اکسان، تولوئن و ترکیبی از مشتقات نفتی هستند. در آینده ی نزدیک با توجه به رشد خوب صنعت بسته بندی و افزایش تقاضا برای جوهر چاپ، بازار متیل استات رشد قابل توجهی خواهد داشت. متیل استات فله

متیل استات


۴) صنعت چسپ :

الف-در صنعت چسب از متیل استات برای تولید پوشش دهنده ها، چسب های پلی اورتان و چسب های سلولوئید[۲۷] استفاده می شود.

ب-در صنعت چسب از حلال متیل استات برای تولید پوشش دهنده ها و چسب های پلی اورتان، چسب های سلولوئید[۱] و سلولزی استفاده می شود. در این چسب ها از حلال هایی مانند متیل استات، اتیل استات، متانول، متیل و اتیل بوتیرات، برای رقیق کردن و تنظیم ویسکوزیته ی ترکیب سلولز استات و روان کننده (plasticizer ) استفاده می شود.

در برخی از فرمولاسیون ها از ترکیب آب و یک حلال امتزاج پذیر با آن به عنوان حلال مجاز استفاده می شود. چرا که ترکیبات سلولزی مانند اتیل سلولز به تنهایی در گلیسیرین، پروپیلن گلایکول و آب نامحلول هستند ولی بسته به میزان اتوکسیل با نسبت های متفاوتی در حلال های آلی خالص و ترکیبی از دیگر حلال ها حل می شوند. در تولید چسب های پلیمری، پلی ایزوسیانات در ابتدا با حلال هایی نظیر متیل استات، اتیل استات، متیل اتیل کتون و استون ترکیب شده و محلول حاصل با عامل پخت مناسب ترکیب می گردد.

اتیل سلولز حاوی گروه های اتوکسیل کمتر از ۵/۴۶ درصد به راحتی در کلروفرم، متیل استات، اتیل استات، ایزوپروپیل استات، نرمال بوتیل استات، سیکلوهگزیل استات، ایزوبوتیل استات، متانول، تولوئن، تتراهیدروفوران و مخلوطی از هیدروکربن های آروماتیکی با اتانول حل می شود.

چنانچه ترموپلاستیک ها با استفاده از یک حلال مناسب مانند متیل استات نرم شوند، مقادیری از پلاستیک در متیل استات حل شده و بعد از تبخیر حلال رزین باقی مانده خود به عنوان یک چسب عمل می کند.

[۱]– celluloid adhesives


۵) صنعت الکترونیک :

برای تمیز کردن قطعات الکترونیکی و سایر قطعات دقیق از متیل استات استفاده می شود. (matweb)


۶) صنعت خودرو :

برای تمیز کردن سیستم های سوختی از متیل استات استفاده می کنند.


۷) صنعت تولید باتری :

در تولید الکترولیت های باتری از متیل استات استفاده می شود.


۸) صنعت تولید روکش ها و پوشش دهنده ها :

استفاده از متیل استات سبب بهبود عملکرد اسپری های پوشش دهنده و دیگر پوشش دهنده های سطوح چوبی، اتومبیل ها، پوشش دهنده های جوهرهای چاپ و دیگر سطوح حساس به رطوبت شده است.


۹) صنعت کشاورزی :

در تولید ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در صنعت کشاورزی از متیل استات به عنوان یک حلال فرآیندی استفاده می شود که نقش آن کاهش فعالین دانه های گیاهان هرز است. (toxnet)


۱۰) صنعت غذا و دارو :

در صنایع غذایی متیل استات یک عامل واسطه در تولید طعم دهنده ها است. از آن به عنوان طعم دهنده ی مشروبات الکلی و اسانس میوه نیز استفاده می شود. فروش .متيل استات آرايشي


فرايند توليد متيل استات



حجم تولید سالیانه متیل استات در سالهای اخیر:

در حال حاضر ۵۵ واحد داخلی تولیدی، مجموعا به ظرفیت ۳۷۶۷۲۵ تن متیل استات تولید می کنند.


سنتز متیل استات با استری شدن(Fischer esterification):

مکانیزم اول:

رایج ترین روش برای تولید متیل استات، فرآیند استری کردن متانول و استیک اسید، در فاز مایع تحت دماهای متوسط کنترل شده و در حضور اسیدهای قوی مانند سولفوریک اسید است. با توجه به تعادلی بودن واکنش برای دست یابی به درصدتبدیل و محصول متیل استات بیشتر طبق اصل لوشاتلیه واکنش باید به سمت راست هدایت شود. این امر با افزودن مقادیر زیادی از یکی از واکنش دهنده و یا جداسازی محصول متیل استات حین انجام واکنش (این امر سبب کاهش غلظت محصول می گردد) امکان پذیر است. روش جداسازي متانول از متيل استات

عمدتا با افزایش نسبت مولی متانول در مخلوط، درصد تبدیل را افزایش می دهند. حلال متیل استات در حضور ترکیبات پایه آب و اسیدهای قوی آبدار ناپایدار است. به همین سبب متیل استات در حضور سدیم هیدروکسید، هیدروکلریک اسید و یا سولفوریک اسید در دماهای بالا به متانول و استیک اسید دی هیدرولیزه می شود.

 فرآیند ترکیب واکنش دهنده و جداسازی محصول از دو روش تقطیر پیوسته و تقطیر ناپیوسته ی چندمرحله ای به همراه جریان برگشتی امکان پذیر است. درصد خلوص و درصد تبدیل در تقطیر چند مرحله ای بیش از تقطیر ساده است.(B. Ganesh, 2014)

در این فرآیند متیل استات/ متانول و متیل استات/آب تشکیل آزئوتروپ می دهند  و استیک اسید و آب شرایطی نزدیک به آزئوتروپ دارند. با توجه به رنج دمایی نقطه جوش آزئوتروپ ها و نقطه جوش شکل خالص واکنش دهنده ها، امکان دست یابی به محصول متیل استات خالص در سیستم ناپیوسته وجود ندارد. (B. Ganesh, 2014)

مکانیزم دوم : روش توليد متيل استات ۹۹%

گاها ستون های تقطیر استفاده شده در فرآیند تولید متیل استات، ستون های تقطیر واکنشی هستند که نقش راکتور و ستون تقطیر را هم زمان ایفا می کنند. از همین رو دیگر نیاز به ستون دیگری برای جداسازی محصول متیل استات از دیگر محصولات نیست. در چنین فرآیندهایی استیک اسید استفاده شده به فرم یخ و جامد است و واکنش دهنده ها پیش مخلوط می شوند. مقادیری از استیک اسید رقیق شده نیز در جهت مخالف و پایین تر از محل خوراک، به ستون وارد می شود. در این فرآیند متیل استات/ متانول و متیل استات/آب تشکیل آزوئوتروپ می دهند. استیک اسید با متانولی که تشکیل آزئوتروپ داده وارد واکنش شده، آزئوتروپ را شکسته و باعث استخراج متانول می شود.

کاتالیست استفاده شده در فرآیند تولید متیل استات، سولفوریک اسید یا فسفوریک اسید یا رزین های اسیدی تبادل کاتیونی هستند که به ازای ۱۰۰گرم از استیک اسید، ۱گرم کاتالیست مورد نیاز است. جریان بخار خروجی شامل متیل پروپیانات[۲۸]، متیل بوتیرات[۲۹] و ایزوپروپیل استات[۳۰] است. عموما جریان محصول خروجی از ستون تقطیر تقریبا شامل ۹۹٫۵ درصد وزنی متیل استات، ۰٫۳۳ % آب، ۰٫۱۵ % متیل الکل و  ۰٫۲ % متیل پروپیانات است. (Victor Hugo Agreda, 1984-04-25)

توليد متيل استات با خلوص بالا از روش تقطير واكنشي methyl acetate production by distillation


سنتز متیل استات با استری شدن در حضور یک حلال واسط :

یکی از روش های تولید متیل استات، فرآیند استری شدن متانول و استیک اسید در حضور یک کاتالیست اسیدی است. در این فرآیند یک حلال واسطه که حلالیت کمی در آب دارد، با آب تشکیل آزئوتروپ داده و آزئوتروپ متانول و متیل استات را می شکند. در ابتدا متانول و استیک اسید کمی گرم شده و سپس به صورت پیوسته وارد رآکتوری که حاوی کاتالیست اسیدی و استیک اسید ( که تشکیل یک بستر کاتالیستی را داده اند) و عامل واسطه است، می شوند. دمای واکنش بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ درجه ی سانتی گراد است. فروش متيل استات ۸۵%

محصولات واکنش که متیل استات، آب، متانول واکنش نداده و حلال واسطه هستند در ستون تقطیر که بین ۱۵ تا ۵۰ سینی دارد، جداسازی می شوند. دمای برج بین c ˚۷۵ تا c ˚۹۰ است.  متیل استات و آب از بالای برج جدا شده و وارد یک کندانسور عمودی می شوند. بخشی از مخلوط آب، متانول و متیل استات به برج برگشت داده شده و مابقی به عنوان محصول خارج می شوند. آب، حلال واسطه و مقادیر ناچیزی متیل استات از یکی از سینی های بالاتر از سيني دهم به عنوان یک  جریان جانبی جدا می شوند. متیل استات و آب از حلال واسطه جدا شده و در نقطه ای پایین تر به برج برگشت داده می شوند.


سنتز متیل استات طی فرآیند کربونیلاسین:

در فرآیند کربونیلاسیون (منظور از کربونیلاسیون، واکنش متانول با کربن منوکسید و کربن دار شدن آن است) متانول برای تولید استیک اسید چنانچه مقادیر زیادی از متانول وارد شود، متیل استات به عنوان یک محصول جانبی تولید می شود. متیل استات یکی از محصولات جانبی تولید اسیک انیدرید از استیک اسید نیز به شمار می رود.   (revolvy)  (toxnet)


روش های دیگر :

مقادیر زیادی از مخلوط متیل استات و آب طی فرآیند خالص سازی ترفتالیک اسید[۳۱] تولید می شود. در فرآیند تولید پلی وینیل الکل[۳۲] نیز متیل استات تولید می شود. (science direct, 2008)

فرآیند خالص سازی :

 خالص سازی حلال متیل استات با تلاش برای افزایش درصد تبدیل متانول به متیل استات امکان پذیر است. به این منظور به مدت ۶ ساعت استیک انیدرید در طی فرآیند تقطیر جز به جز برگشت داده می شود و طی آن متانول به متیل استات تبدیل می­گردد. ناخالصی های اسیدی را می توان با تکان دادن با پتاسیم کربنات بی آب حذف کرد. یک روش جایگزین استفاده از استیل کلریدها است که بعد از آن با سدیم کلرید غلیظ شسته شده و سپس با کلسیم اکسید[۳۳]  و منیزیم سولفات[۳۴] (کلسیم کلرید[۳۵] جامد به علت ایجاد کریستال قابل استفاده نیست) خشک می شود.

خالص سازی بیشتر از طریق اختلاط و تکان دادن با سدیم کربنات یا پتاسیم کربنات آبدار و یا کلسیم کلرید اشباع  به مدت سه دفعه امکان پذیر است. این خالص سازی با استفاده از سدیم کلرید آبدار با دوبار تکرار نیز امکان پذیر است. حذف الکل یا اسیدها از متیل استات از طریق تکان دادن با سدیم کربنات یا پتاسیم کربنات آب دار (سه بار تکرار)، سپس تکان دادن با کلسیم کلرید ۵۰% آبه (سه بار تکرار) و سدیم کلرید اشباع آب دار (دوبار تکرار) امکان پذیر است. پس از آن خشک کردن با پتاسیم کربنات و تقطیر و جداسازی از فسفر پنج اکسید[۳۶] انجام می شود. (chemicalbook) فروش متيل استات اصفهان

جهت مطالعه در مورد فرايند هاي بازيافت و خالص سازي متيل استات به سايت شركت صنايع شيميايي سبز پارسيان مراجعه فرماييد


نحوه عرضه و بسته ­بندی متيل استات



متيل استات در بشكه هاي فلزي يا پلي اتيلن به وزن خالص ۱۹۰ كيلوگرم قابل عرضه است. متیل استات فله به صورت تانكر ۲۳ تني كربن استيل عرضه می گردد.

 


فهرست واژگان






[۱]– fatty acid methyl esters [2]–  triacetin [3]–  trans-esterification [4]– nitrocellulose [5]– acetylcellulose [6]– cellulose acetate butyrate [7]– vinyl copolymers
[۸]– aprotic  (حلالی ناقطبی (لیپوفیلیک) که قطبیت ناچیزی (هیدروفیلیک) هم دارد) [۹]– stainless steel [10]– carbon steel
[۱۱]–  shellac  ( نوعی شیره و رزین درختان که از حشرات تولید می شود و کاربرد صنعتی دارد) [۱۲]–  manila copal[13]– dammar[14]–  paint strippers
[۱۵]– carbonylation reaction  (کربونیلاسیون اشاره به واکنش‌هایی دارد که طی آنها کربن مونوکسید وارد یک ترکیب آلی و بستر معدنی می‌شود. )
[۱۶]–  chlorophacinone[17]–  diphacinone[18]– fenfluramine[19]– o-methoxyphenylacetone[20]– p-methoxyphenylacetone[21]– methyl cinnamate[22]– methyl cyanoacetate[23]– methyldopa[24]– phenylacetone[25]–  biodegradation[26]–  photoresist strippers[27]– celluloid adhesives[28]– methyl propionate[29]– methyl butyrate[30]– isopropyl acetate[31]– terephthalic acid (PTA)[32]–  poly(vinyl alcohol) (PVA)[33]– CaO[34]–  MgSO4[35]– CaCl2[36]– P2O5